![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jemná bramborová polévka s šafránem a pečeným pstruhem : 1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Přepuštěné máslo rozpálíme, přidáme brambory, jemně nasekanou cibuli a orestujeme dozlatova. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, přidáme šafrán, sůl, pepř ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka stracciatella : 1. pokrájené maso, kosti a zeleninu promícháme s olejem a kořením, vložíme do rozpálené trouby na 200°C a prudce zapečeme dozlatova, cca 20 minut
2. jakmile se směs masa se zeleninou zapeče, vysype ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pestrý kuřecí vývar se zeleninou a luštěninami : V hrnci na rozpáleném oleji opečeme čtvrtky kuřete, zeleninu, koření a zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu, příkon tepla ztlumíme na minimum a necháme mírně vařit cca 2-3 hodiny.
Během ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brokolicová polévka s řeřichou, opraženým slunečnicovým semínkem a kousky lososa nebo sledě: Brokolici rozdělíme na růžičky a společně se špenátem, vývarem a smetanou krátce povaříme a rozmixujeme na jemné pyré, dochutíme solí.
Sezamové semínko nasucho opražíme.
Lososa můžeme nakrájet na . ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Córdobská mazamorra: Do mixéru vložíme starší veku bez kůrky, vyklepneme syrová vajíčka, přidáme olivový olej, česnek, ocet, vodu a vše rozmixujeme v hladkou a jemnou směs. Na talířích podáváme ozdobené ... ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cikánský kotlík: Slepici a hovězí maso uvaříme s divokým kořením, cibulí a solí doměkka.
Vývar scedíme, kuřecí maso obereme od kostí a stejně jako hovězí ho nakrájíme na kostičky.
Na oleji osmahneme na větší kostk ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zámecká polévka z jablek : Jablka nastrouháme i se slupkou. Do hrnce nasypeme cukr a rozpustíme jej na karamel, přidáme nastrouhaná jablka, promícháme a zalijeme vodou, vínem a rumem. Přidáme skořici, nastrouhaný zázvor a šafrá ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květáková polévka s petrželkou a pomerančovou kůrou : Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji do sklovata na másle, přidáme na kousky nasekaný květák, jemně nasekanou petrželku, koření (bobkový list a nové koření) a krátce zarestujeme. Zaprášíme moukou a z ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kyselá polévka s vepřovými žebírky: Žebírka omyjeme a nesekáme na malé kousky velké asi jako palec. Vložíme je do studené vody, osolíme, přidáme na nudličky nakrájený zázvor a jednu hodinu vaříme. Nakrájíme zeleninu – kyselé zelí na nud ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Exotická zeleninová polévka : Sušené houby namočíme alespoň na hodinu do vody. Rýžové nudle zalijeme vařícím vývarem, zaklopíme a necháme nabobtnat, poté scedíme. Zeleninu (u cibulky jen bílé části od kořené, zelené konce ponechám ... …více»
|