![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Knedlíčková polévka: Knedlíčky: 3 dkg másla, menší cibule, 5 dkg droždí, 1 vejce, 1 stroužek česneku, pepř, majoránka, strouhanka.
Postup na knedlíčky: na másle zpěníme cibuli, přidáme rozdrobené droždí a chvíli mícháme ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Babiččina hrachová jachnija na pátek: Na oleji zasmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a až zrůžoví stáhneme z plotny a rychle zamícháme papriku. Zalijeme vodou a dáme znovu vařit (já dávám 3 vrchovaté lžičky mouky na 2 l vody, musí to m ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Soljanka: Hotové maso nakrájíme na tenké plátky, taktéž i ostatní. Okurku oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme taktéž na plátky. Přidáme koření, cibulku zpěněnou na másle a vaříme 5-10 min. Při podávání zdobíme kyse ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Gruzínská charčo: Žebro nasekáme a vložíme do studené vody. Asi za 1 hod. přidáme česnek, 2 nakrájené cibule a 1/2 sklenice spařené rýže. Vaříme asi 1/2 hod. Nakonec přidáme protlak, pepř. Ještě chvíli povaříme. Zdobím ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krakovská polévka: Žebro vložíme do osolené vody a dáme vařit. Po 1/2 hod. přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a 1 stroužek česneku. Jakmile maso změkne, přidáme červenou čepu. Ještě povaříme. Polévku zdob ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Skotská polévka: Maso vložíme do studené vody a dáme vařit. Zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme ji na máslovou jíšku. Přidáme vařené maso nakrájené na malé kousky. Kořeníme pepřem a petrželkou. ... ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sibiřská azu: Hovězí maso naklepeme a nařežeme na nudličky 1 cm x 4 cm. Cibulku nakrájíme. Když voda vzkypí, vložíme maso a cibuli. Až je maso měkké, vložíme 2 brambory na nudličky nakrájené. Hotovou polévku sypeme ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Burlacká ucha: Vykuchaného okouna se šupinami dáme vařit. Vývar scedíme. Maso i s kůží vyhodíme. Pak přidáme nakrájené brambory na kostičky a cibuli na kolečka a vaříme 5 min. Dále přidáme kousky masa z candáta, pep ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka Apetito: Do studené vody přidáme 1 čtvereček sýra Apetito a zeleninu (mrkev, celer, květák) nakrájenou na malé kostičky a vaříme na mírném plamenu. Na závěr přidáme 1 malou lžičku Podravky a petrželku. ... ... …více»
|