Použité suroviny receptu Polévka z králičích vnitřností se šlehačkou:
850 g králičích vnitřností /pajšlu/
| 1,5 l vývaru z králíka
| 200 ml šlehačky
| 100 g másla
| 80 g celeru
| 100 g mrkve
| 50 g petržele
| 10 kuliček pepře
| 3 nová koření
| bobk. list, ocet a sůl
Postup přípravy receptu Polévka z králičích vnitřností se šlehačkou:
Připravíme si vývar z králíka, pepře a nového koření. Uvařený pajšl a koření vyjmeme. Na másle orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme povařit do vývaru. Vývar posléze zahustíme šlehačkou s rozšlehanou hladkou moukou. Mezitím pajšl rozkrájíme na nudličky a znovu vše necháme společně povařit ve vývaru. Polévku dochutíme solí a octem.
Fotky receptu Polévka z králičích vnitřností se šlehačkou: