Postup přípravy receptu Rybí polévka s česnekovou majonézou:
1. Rybí odřezky, polovinu pórku, zrnka pepře, víno, bobkový list vaříme 10 min. ve 250 ml osolené vody. Vývar přecedíme. Znovu přivedeme k varu a odpaříme na polovinu.
2. Mrkev a pórek nakrájíme na kousky. Oloupané brambory nastrouháme na plátky. Rajčata oloupeme, zbavíme semen a dužinu nakrájíme.
3. Cibuli nasekáme a zpěníme na 1 lžici oleje. Přidáme brambory, podlijeme rybím vývarem a vaříme. Mrkev a pórek dusíme 3 min. na oleji. Přidáme rybu a rajčata. Osolíme, opepříme. Ochutíme tymiánem, pomerančovou kůrou a šafránem. Přikryté dusíme 6 min. Zeleninu vyjmeme.
4. Do rybího vývaru přidáme vermut a povařime. Vrátíme brambory a přimícháme majonézu.