Použité suroviny receptu Rýžová polévka s vepřovým masem a ananasem:
500 g vepřového masa z kýty
| 3 cibule
| 2 lžíce oleje
| 1 stroužek česneku
| 4 lžíce slivovice nebo sherry
| 4 lžíce sladkokyselé omáčky chilli
| 500 ml masového vývaru
| 150 g rýže, basmati nebo dlouhozrnné
| dle chuti: sůl
| 4 plátky ananasu
| 2 párky
| dle chuti: čerstvě umletý růžový pepř
| z 1/2 limety šťáva
Postup přípravy receptu Rýžová polévka s vepřovým masem a ananasem:
1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno posekáme. Rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Vmícháme cibuli a česnek a společně osmahneme. Pokapeme slivovicí nebo sherry, přidáme chilli omáčku a masový vývar, přikryjeme poklicí a dusíme asi 45 min.
2. Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Podle potřeby scedíme a necháme okapat.
3. Plátky ananasu rovněž necháme okapat a nadrobno pokrájíme. Pórek opereme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Spolu s ananasem přidáme k masu a 5 min. povaříme. Vmícháme rýži, osolíme, opepříme a pokapeme limetovou šťávou nebo šťávou z citronu.
Fotky receptu Rýžová polévka s vepřovým masem a ananasem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!