Použité suroviny receptu Sedmikrásková polévka s kmínem:
1-1,5 l vývaru
| hrst sušených hub
| lžíce krupice
| špetka kmínu
| hrst sedmikráskových květů a s lístky
| cibulka i s natí
| sůl
| pažitka
| vejce
| máslo
Postup přípravy receptu Sedmikrásková polévka s kmínem:
Ve vývaru uvaříme houby i s kmínem. Když houby měknou, přidáme k nim krupici opraženou nasucho dorůžova a vaříme dále asi 10 minut. Potom přidáme oprané a nakrájené sedmikrásky, které už jen chvilku povaříme. Sundáme z plotny a dochutíme pažitkou a solí. Na másle umícháme vejce, nakrájíme cibuli i s natí. Na talíře dáme umíchaná vejce, posypeme cibulí a přelijeme polévkou.
Fotky receptu Sedmikrásková polévka s kmínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!