500 g tuku
| 2 ks vejce
| 200 g moučkový cukr
| 600 g hl. mouka
| 1 ks vanilkový cukr
| rybíz. marmeláda
| čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu Polomáčené čajové:
1. Nakrájený změklý tuk smícháme s vejci a moučkovým cukrem. Společně vyšleháme a postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s vanilkovým cukrem. Vyšlehanou směs přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malá kolečka.
2. Dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme dorůžova. Kolečka necháme vychladnout a poté je slepujeme marmeládou. Nakonec je máčíme z jedné strany v čokoládě a na roštu necháme čokoládu ztuhnout.
TIP
Pokud začne rozpuštěná čokoláda tuhnout během zdobení, vložte ji i s miskou do teplé vodní lázně a stěrkou dobře promíchejte. Během několika minut bude mít opět tu správnou konzistenci a požadovaný lesk.
Fotky receptu Polomáčené čajové:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!