Postup přípravy receptu Polské kuře :
Kuře naporcujeme asi na šest dílů, (samozřejmě omyté) vložíme do kastrolu, osolíme, okmínujeme, použijeme všechno koření, které máme napsané v ingrediencích, dáme kousky másla asi 10 dkg, půl paličky česneku oloupaného a nakrájeného na plátky, podlijeme vodou a zakryté pod pokličkou pečeme do skoro měkka. Mezitím co se peče kuře, mrkev oloupeme nakrájíme na plátky, zbytek česneku též. Do kastrolu dáme trochu oleje, a na rozehřátý přidáme mrkev, trochu osolime a dusíme skoro do poloměka, můžeme přikořenit trochou grilovacího koření, kdyby se mrkev připalovala, podlijeme troškou vody. K poloměkké mrkvi přidáme na plátky nakrájený česnek. Chvíli restujeme a stáhneme ze sporáku. Je li kuře měkké odkryjeme pokličku zasypeme česnekovou mrkví a odkryté dopečeme do křupava (kůrky). Podáváme s různě upravenými brambory.