Vložil: | radio11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 39 |
|
|
Použité suroviny receptu Pomazánka z krůtího masa, okurek, zázvoru a jogurtu:
po 2 lžících kuskusu a worchestru
| 1 lžička str. zázvoru
| 400 g pečeného krůtího masa
| 100 ml majonézy
| 5 steril. okurek
| 2 kel bílého jogurtu
| 2 str. česneku
| sůl, pepř, chilli
| na ozdobu olivy, paprika
| vývar
Postup přípravy receptu Pomazánka z krůtího masa, okurek, zázvoru a jogurtu:
Maso upečeme a bez kůže vložíme do kastrolu, posypeme kuskusem, podle potřeby zalijeme vývarem, podusíme a necháme kuskus nabobtnat. Vychladlou směs rozmixujeme.
Čerstvý zázvor a česnek nastrouháme najemno. Kyselé okurky necháme okapat a také nastrouháme najemno. Chilli papričku jemně usekáme.
Do mletého masa s kuskusem vmícháme jogurt, majonézu, zázvor, česnek, worchestrovou omáčku a chilli papričku. Podle chuti přisolíme a opepříme. Necháme v chladu rozležet.
Plátky veky potřeme pomazánkou a zdobíme čerstvou paprikou a olivami.
Fotky receptu Pomazánka z krůtího masa, okurek, zázvoru a jogurtu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!