Použité suroviny receptu Pomerančové kuře s mandlemi a mrkví:
45 g sušených hub šitake
| 450 g kuřecích prsíček
| 1 velký pomeranč
| 75 g mrkve
| 1 lžička škrobové moučky
| 75 g mandlí
| 4-5 lžic oleje
| 1 kousek čerstvého zázvoru
| 3 jarní cibulky
| dle chuti: sojová omáčka
| 150 g sójových výhonků
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Pomerančové kuře s mandlemi a mrkví:
Houby na 20 minut namočíme. Maso nakrájíme na proužky. Pomeranč vymačkáme. Směs z 1 PL pomerančové šťávy, soli a škrobové moučky vetřeme do masa. Necháme 15 minut odležet. Mandle oloupeme. Mrkev očistíme a pokrájíme na proužky. Zázvor oloupeme a nasekáme. Cibule nakrájíme na kolečka. Ve velké pánvi (nejlépe Woku) rozpálíme olej, maso v něm krátce osmahneme a pak přidáme mrkev, cibuli, mandle, zázvor a zbylou pomerančovou šťávu. Za stálého míchání opékáme asi 8-10 minut. Přidáme houby se třemi čtvrtinami vody, v níž se namáčely a sójové výhonky. Povaříme a okořeníme sójovou omáčkou a pepřem. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Pomerančové kuře s mandlemi a mrkví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!