750 g hovězího masa
| 200 ml vína
| 1 lžička skořice
| 10 kuliček celého pepře
| 3 hřebíčky
| 3 cibule
| 3 rajčata (nebo lžíce protlaku)
| 1 mrkev
| 2 jablka
| sůl
| špetka dobromysli
Postup přípravy receptu Portugalské hovězí maso:
Maso nakrájíme na kostky a přelijeme vínem svařeným s kořením. Alespoň hodinu necháme v chladu. Na oleji opečeme pokrájenou cibuli, mrkev, rajčata a oloupaná pokrájená jablka. Osmahneme a vložíme maso i s vínem a kořením. Osolíme a vše dusíme, až maso změkne. Pak vyndáme celá koření, podle potřeby podlijeme. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Portugalské hovězí maso:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!