Postup přípravy receptu Povíkendový nářez (zapečené brambory ze zbytků):
Na toto jídlo si v mrazničce schraňuji v 1 sáčku kousky 3 x 3 cm (i menších rozměrů) různých druhů masa které mi zbyde od obědů - např. pečené vepřové, kousek kuřete, krůty, vařené hovězí, uzené, malý řízek. Když mám našetřeno dostatečné množství masa, dělám tento výborný oběd. K masu je možno přikrájet kousek špeku, kousek salámu nebo i kousky syrového masa. Čím tam je více druhů masa, tím je jídlo chutnější.
Na nevymaštěný pekáč rozprostřeme kyselé zelí. Do misky připravíme výše uvedené rozmražené nakrájené maso. Přidáme nakrájený česnek, zázvor, mletou papriku, sůl, pepř, Aromat a vše dobře promícháme a dáme na zelí. Na to rozprostřeme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené a osolené syrové brambory (nové ve šlupce). Pekáč vložím do rozpálené trouby. Po 10 - 15 minutách pokrm zalejeme rozkvedlanou zakysanou smetanou a pečeme cca 1 hodinu.