Použité suroviny receptu Pravé italské houbové rizoto:
1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 200 g lesních hub
| 250 g rýže
| 1 dcl bílé víno
| trochu šafránu
| 7 dcl zeleninového vývaru
| 100 g strouhaného parmezánu do směsi + strouhaný parmezán na posypání
| 2 lžíce nasekaného tymiánu
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Pravé italské houbové rizoto:
Ve velké pánvi rozpalte olej a smažte cibuli a česnek až do změknutí. Do pánve přidejte houby a smažte cca 3 minuty, nebo až začnou hnědnout. Přidejte rýži a šafrán a míchejte, aby se rýže obalila olejem. Smíchejte vývar s vínem a postupně naběračkou přidávejte do pánve. Po přidání vývaru směs promíchejte a než znovu přidáte další naběračku, nechte tekutinu plně vstřebat. Až spotřebujete všechno víno a vývar, měla by být rýže uvařena. Proveďte zkoušku ochutnáním zrnek – jsou-li tvrdá, přidejte ještě trochu vývaru nebo čisté vody a dle potřeby dovařte. Nakonec vmíchejte tymián a parmezán. Na konec podle chuti opepřete a dosolte.