Postup přípravy receptu Pražská hovězí pečeně:
Salám pokrájíme na drobné kostičky a opečeme na lžičce tuku. Přidáme okapaný hrášek, necháme prohřát a pak rozklepneme vejce, osolíme a na mírném ohni mícháme, dokud směs neztuhne.
Hovězí maso opláchneme, osušíme a opatrně neřízneme až vznikne větší kapsa. Tu naplníme připravenou míšeninou a pečlivě spíchneme jehlou na ražniči nebo zašijeme silnější nití, aby náplň při pečeni nevytékala ven.
Maso osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme zbytek tuku, maso po všech stranách opečeme a vyjmeme. Do kastrolu vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zezlátnout. Zalijeme 1/4 litru vývaru a zamícháme. Vložíme opečené maso a pod pokličkou dusíme do změknutí.
Měkké maso vyndáme a uchováme teplé. Ze šťávy vyvaříme vodu, pak zaprášíme moukou a rozšleháme, aby nevznikly hrudky, a necháme zasmahnout. Přilijeme zbytek vývaru a 30 minut povaříme. Hotovou omáčku přecedíme. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.