Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Pražské telecí řízky:
4 telecí řízky
| 50 g šunky
| 2 vejce
| 40 g másla
| 2 lžíce oleje
| 1 rovná lžíce hladké mouky
| 1,5 l vývaru z kostí nebo vody,
| sůl
Postup přípravy receptu Pražské telecí řízky:
Na polovině dávky másla osmahneme na hranolky nakrájenou šunku, zalijeme ji vejci, osolíme a umícháme. Naklepané řízky osolíme, prudce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, přeložíme na nahřáté talíře a pokryjeme šunkou s vejci. Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme 20 g másla a mouku. Osmahneme, zalijeme vývarem (vodou) a vaříme, až se odděluje tuk. Šťávu přisolíme a podlijeme jí řízky.
Podáváme s opečenými bramborami a se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Pražské telecí řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!