Postup přípravy receptu Aspik s barvami jara:
Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na dílky, studená kuřecí maso krájíme na kostičky, šunku na nudličky, okurky a mrkev nadrobno. Petrželku a řeřichu nesekáme, ale rozebereme na lístky, aby se nezabarvil aspik. Želatinu namočíme do studené vody asi na 20 minut, rozmícháme ji a po rozpuštění vlijeme do vroucího vývaru. Mícháme a ochlazujeme. Chladnoucím aspikem přelijeme formu a po vrstvách skládáme zeleninu s masem, aspik, opět zeleninu s masem, až formu naplníme. Necháme důkladně prochladit, pak formu na okamžik nahřejeme v horké vodě a aspik vyklopíme na mísu. Ozdobíme zeleninou nebo vejci, která potřeme zbylým rozehřátým aspikem, aby nemohla osychat a krásně se leskla.