Postup přípravy receptu Rajčata plněná majonézou:
Rajčata omyjeme, rozkrojíme na půlky tak, aby horní část byla menší - nebudeme ji plnit, bude tvořit "čepičku". Vnitřek rajčat lžičkou vydlabeme, pevnější část odložíme stranou, zbytek slijeme. Rajčata použijeme tvrdší, aby nám po rozkrojení dobře držela.
Použijeme klasickou majonézu, kterou vymícháme s provensálským kořením. Přidáme nasekané kousky ze zbytků rajčat a doplníme o miniaturní kostičky sýru. Podle chuti ještě osolíme.
Půlky rajčat majonézou vrchovatě naplníme a přiklopíme vrškem. Na ozdobení ještě můžeme použít snítku petrželky, kterou do majonézové náplně připíchneme.
Rajčata plněná majonézou vychladíme a podáváme jako přílohu k sytějším pokrmům nebo zeleninový předkrm.