Použité suroviny receptu Terinka s nivou a lučinou:
40 g želatiny v prášku
| 150 g nivy
| 1 hrst ořechů
| 200 ml smetany ke šlehání
| 1 svazeček bazalky
| 400 g lučiny
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Terinka s nivou a lučinou:
Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólii.
Lučinu vyšleháme se smetanou a jednu třetinu směsi dáme stranou. Želatinu namočíme na 10 minut ve 200 ml vody a necháme nabobtnat. Pak ji zahřejeme, až se rozpustí, ale nevaříme.
Do odložené třetiny směsi přidáme jemně nastrouhanou nivu a vyšleháme dohladka. Vmícháme sekané lístky bazalky a dochutíme pepřem a solí. Větší část lučiny osolíme, opepříme a vlijeme polovinu vlažné želatiny a opražená pokrájená ořechová jádra.
Polovinu nalijeme do formy a uhladíme. Do směsi s nivou přidáme druhou polovinu želatiny a vlijeme ji na první vrstvu a uhladíme. Nakonec doplníme zbylou lučinou s ořechy, překryjeme fólii a necháme ztuhnout v lednici.
Po ztuhnutí krájíme terinku s nivou a lučinou na plátky a podáváme, nejlépe s opečenými toasty. Můžeme použít recept na bylinkový toastový chléb.
Fotky receptu Terinka s nivou a lučinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!