Postup přípravy receptu Toasty se žampionovým máslem:
Žampióny očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bazalku opereme, osušíme a lístečky nakrájíme, mimo snítky na ozdobu.
Cibulku se žampiony podusíme na rozehřátém másle (asi 50g), osolíme, opepříme, přidáme zbylé máslo a přisypeme bazalku. Dobře promícháme a odstavíme.
Papriky zbavíme zrníček a podélně každou rozkrojíme na osm kousků. Ty pak asi tři minuty restujeme na rozpáleném oleji a poté je vyjmeme. Smícháme ocet, sůl, pepř i cukr a marinádou přelijeme papriky. Necháme je 10 minut rozležet.
Bagetu nakrájíme na osm plátků, které krátce opečeme ve výpeku. Plátky potřeme silnější vrstvou žampiónového másla. Podáváme s paprikami a lístečky bazalky.