Postup přípravy receptu Přední hovězí s pórkem a zakysanou smetanou:
Hovězí maso s kořenovou zeleninou ponořené v osolené vodě dáme vařit do papiňáku. Brambory oškrábeme a v osolené horké vodě je uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno, dáme osmahnout na trochu oleje, pórek nakrájíme na tenké nudličky asi 4 centimetry dlouhé, malinko osolíme a dáme smažit k cibuli. Občas jemně zamícháme, nejlépe dřevěnou špachtlí. Když je pórek měkký a semtam začíná zlátnout, odstavíme z ohně.
Uvařené maso vyjmeme z papiňáku. 2-3 lžícemi vývaru podlijeme pórek s cibulí, zalijeme hladkou moukou se smetanou a jen krátce povaříme. Podle chuti přisolíme, případně zředíme smetanou nebo polévkou. Slijeme brambory a nakrájíme maso. Na talíř klademe brambory, plátek vařeného hovězího a doplníme zahuštěným pórkem. Do vývaru dáme zavářku a máme běžnou hovězí polévku.
Obměna pro vegetariány: K vařeným bramborům dáme kousek sójového masa a pórek zahustíme vodou, do které jsme přidali lžíci mletých vloček a asi 2 lžíce sójové omáčky. Chutná také výborně.