Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 27.01. 2025
Dnes má svátek Ingrid
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přední hovězí s pórkem a zakysanou smetanou

fotka Přední hovězí s pórkem a zakysanou smetanou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Přední hovězí s pórkem a zakysanou smetanou:

400 g předního hovězího na polévku  | 1 balíček kořenová zelenina (jako na polévku)  | 10-12 středních brambor  | 4-6 pór­ků (spodní části)  | 1 cibule  | 1/2 šálku zakysané smetany  | 1 lžíce hladké mouky  | dle potřeby: olej  | dle chuti: sůl  | dle chuti: zavářka do polévky

Postup přípravy receptu Přední hovězí s pórkem a zakysanou smetanou:

Hovězí maso s kořenovou ze­leninou ponořené v osolené vo­dě dáme vařit do papiňáku. Brambory oškrábeme a v oso­lené horké vodě je uvaříme do­měkka. Cibuli nakrájíme nadrobno, dáme osmahnout na trochu ole­je, pórek nakrájíme na tenké nudličky asi 4 centimetry dlouhé, malinko osolíme a dáme smažit k cibuli. Občas jemně zamícháme, nejlépe dřevěnou špachtlí. Když je pórek měkký a semtam začíná zlátnout, od­stavíme z ohně.
Uvařené maso vyjmeme z pa­piňáku. 2-3 lžícemi vývaru pod­lijeme pórek s cibulí, zalijeme hladkou moukou se smetanou a jen krátce povaříme. Podle chuti přisolíme, případně zředí­me smetanou nebo polévkou. Slijeme brambory a nakrájíme maso. Na talíř klademe brambo­ry, plátek vařeného hovězího a doplníme zahuštěným pórkem. Do vývaru dáme zavářku a máme běžnou hovězí polévku.
Obměna pro vegetariány: K vařeným bramborům dáme kousek sójového masa a pórek zahustíme vodou, do které jsme přidali lžíci mletých vloček a asi 2 lžíce sójové omáčky. Chutná také výborně.


Fotky receptu Přední hovězí s pórkem a zakysanou smetanou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Přední hovězí s pórkem a zakysanou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !