![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brodské knedlíky k huse: Vařené studené brambory umeleme, dáme na vál, přidáme hrubou mouku, krupici, sůl a vše lehce promícháme. Uprostřed těsta uděláme jamku, přidáme vejce a dobře zpracujeme; naposled zaválíme do těsta na ... …více»
|
![]() |
10. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Karlovarský knedlík: Starší veku nebo rohlíky nakrájíme pokud možno na stejné kostky. Pokud máme jenom čerstvé pečivo necháme je chvíli oschnout na teplém místě, třeba v troubě. Smícháme kostky housky s vejci, moukou, pří ... …více»
|
![]() |
10. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Maďarské knedlíky: Očištěné a jádřinců zbavené papriky uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozmixujeme s pepřem a solí. Necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo do pěny, vmícháme žloutky a jedno celé vejce. Přid ... …více»
|
![]() |
10. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tyrolský houskový knedlík: Kostičky z housek zalijeme vlažným mlékem. Přidáme vejce, sůl a pepř a všechno pořádně promícháme. Kostičky slaniny krátce osmahneme a přidáme do směsi; stejně tak uděláme i s osmahnutou cibulkou. Nak ... …více»
|
![]() |
10. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krumlovský knedlík: Do dostatečného množství vody dáme vařit uzené maso. Vodu během vaření nepřidáváme, protože potřebujeme silný vývar. V míse rozmícháme hrubou mouku se sádlem a částí chladného uzeného vývaru, aby vzni ... …více»
|
![]() |
10. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švábské sýrové knedlíky: Namočíme veku do mléka. Nakrájíme sýr a cibuli na malé kousky. Cibulku osmažíme a chvilku osmažíme na másle. Mouku, sýr a cibulku přidáme k namočenému chlebu a rozmícháme na těsto. Ze vzniklého těsta ... …více»
|
![]() |
10. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špekové knedlíky s uzeným masem: Maso rozkrájíme na kousky; slaninu rozpustíme a přimícháme do směsi všech ostatních surovin. Vytvoříme knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Uvařené knedlíky propíchneme nebo roztrhneme. ... …více»
|
![]() |
10. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chlupaté knedle: Syrové brambory jemně nastrouháme a necháme chvíli stát, aby pustily vodu. Pak je ocedíme a necháme okapat. Přidáme k nim jemně nastrouhané vařené brambory, vejce a sůl, a za stálého míchání také mouk ... …více»
|
![]() |
10. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jihočeské drbáky: Každé brambory zvlášť nastrouháme. Syrové brambory pořádně vymačkáme v plátěném pytlíku a pak je zamícháme v míse do osolených vařených brambor. Z vytvořené hmoty tvoříme kulaté knedlíky, velké až jak ... …více»
|
![]() |
10. 03. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Třené halušky z krupičné mouky: Máslo vymícháme se žloutky a solí, přidáme mouku a mléko. Vypracujeme těsto, ze kterého namočenou lžící vykrajujeme halušky. Vaříme je v osolené vodě 5 - 10 minut, pak vybereme, propláchneme teplou vo ... …více»
|