![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
8. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Příloha z čerstvého pórku: Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kousky po 5 cm. Uvaříme v osolené vodě, ochladíme a obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance. Osmažíme do zlatové barvy. Položíme na talíř a ozdobíme zelenou petrže ... …více»
|
![]() |
8. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Příloha z brambor a majonézy: Umyté brambory vložíme do studené vody se špetkou soli a vaříme. Teplé oloupeme a studené krájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na plátky nebo nadrobno, přidáme mletý pepř, nadrobno nakrájenou petr ... …více»
|
![]() |
8. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Příloha ze zapečené kaše: Z uvařených brambor vytvoříme kaši, do které vmícháme žloutky. Rozmícháme, vložíme do pečící mísy a lehce zapečeme. Lžící vykrajujeme kuličky. ... ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové nočky po bulharsku: Oloupané a umyté brambory nastrouháme nahrubo. Do nich přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mouku, sůl, citrónovou šťávu a sníh z bílku. Všechno dobře a lehce promícháme. S pomocí dvou polévkových lžic ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kroketky: Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké oloupeme a prolisujeme nebo jemně nastrouháme. Vmícháme do nich rozpuštěné máslo, pepř, sůl a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce spojíme s kaší. Pak n ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová kaše zapečená s vejci: Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, zalijeme osolenou vroucí vodou a vaříme doměkka. Odcedíme je, rozmícháme s máslem a mlékem na hladkou kaši, do které přidáme žloutky a celá vejce. Kaši promích ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šunkový svítek: Máslo utřeme se žloutky a solí do pěny. Šunku nakrájíme nadrobno a s moukou a s něhem z bílků vmícháme do žloutkové pěny. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané misky a v předehříté troub ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žemlové nočky s petrželkou: Žemle nakrájíme na kostečky, zalijeme mlékem a necháme provlhčit. Máslo utřeme se žloutkem do pěny, přidáme muškátový květ. sůl, prolisované žemle a nakrájenou petrželku. Nakonec vmícháme spolu s mouk ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená brambora s nivou: Brambory omyjeme a podélně nařízneme, do řezu dáme kousek másla a posypeme grilovacím kořením a zabalíme tak na 20 minut do alobalu a dáme péct. Až je brambora skoro měkká, tak do řezu dáme kousek .. ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová kaše nazeleno: Oloupané brambory rozkrájíme na poloviny nebo na čtvrtky a v osolené vodě uvaříme s trochou kmínu doměkka. Z uvařených brambor slijeme vodu, přidáme k nim kousek másla a rozmačkáme. Přidáme rozmačkaný ... …více»
|