![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Předvařená rýže: Odměřenou rýži dáme do kastrolu, přidáme 1/2 cibule vcelku se 2 hřebíčky, které jsme do ni vpíchli. Zalijeme 1 l vody, přivedeme do varu a vaříme 5 min. Dalších 5 min necháme na kraji plotny stát. Pře ... …více»
|
![]() |
12. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže s paprikami a rajčaty: S cibulí zapěníme pod rýží i 2-3 pokrájené zelené papriky a rýži s nimi dusíme. Oloupaná rajčata též pokrájíme a dušené přidáme do rýže. Osolíme podle chuti. ... ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrové krokety s bylinkovým máslem : Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí postrouháme na jemno. Přidáme tavený sýr, bylinkové máslo a rajský protlak, vytvarujeme kuličky, nočky nebo válečky. Obalíme v rozšlehaném bílku a ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže z tlakového hrnce: Do tlakového hrnce dáme olej, cibulku (nemusí být), propláchnutou rýži, zalijeme vývarem, (pokud nemáte vývar dám horkou vodu + sypký bujon - 2 lžičky), lžičku soli, zavřu hrnec a jakmile začne syčet ... …více»
|
![]() |
9. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory dušené v mléce: Brambory uvaříme ve slupce na docela doměkka. Odcedíme je, oloupeme, nakrájíme na kolečka, prosolíme, posypeme zelenou petrželí a pepřem, přidáme rozpuštěné máslo, podlijeme smetanou a dodusíme. ... ... …více»
|
![]() |
9. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Strakatá kaše: Slaninu nakrájíme na drobné kousky, osmažíme na tuku do zčervenání. Přisypeme část mouky, rozmícháme a následně vmícháme umyté a nadrobno nakrájené kopřivy. Dusíme do změknutí, osolíme, zalijeme horko ... …více»
|
![]() |
8. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory Byron: Upečeme brambory ve slupce. Po upečení je oloupáme a dužninu rozmačkáme vidličkou, přidáme máslo a okořeníme. Utvoříme velké medailonky a osmažíme do hněda po obou stranách. Osmažené Pommes Byron poka ... …více»
|
![]() |
8. 02. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Příloha ze zralé fazole a cibule: Fazole uvaříme, posolíme a zamícháme. Vaříme dalších deset minut a ocedíme. Očištěnou a omytou cibuli nakrájíme na plátky. Osolíme, lehce protřeme a umyjeme ve studené vodě. Osušíme a smícháme s fazol ... …více»
|
![]() |
8. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Příloha z pečených paprik: Umyté a osušené papriky zapečeme a podusíme v hrnci s poklicí. Papriky oloupeme a očistíme od semen. Posolíme a zalijeme octem a olejem. Necháme uležet 6-8 hodin a zkusíme jakou mají chuť. Papriky ser ... …více»
|
![]() |
8. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Příloha z červené řepy: Očištěnou od listů a omytou řepu vložíme do studené vody a vaříme do změknutí. Oloupeme ji a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, zalijeme olejem s octem. Necháme uležet na 6-10 hodin. Dle přání můžeme ... …více»
|