![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory dušené na majoránce: Syrové oškrabané brambory nakrájíme na plátky, podusíme na polovině sádla a osmažené cibuli, přidáme koření a vše zalijeme vodou nebo polévkou. Brambory dusíme a když jsou měkké, přidáme řídkou jíšku ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory dušené po cikánsku: Oškrábané brambory nakrájíme na kostky, podlijeme osolenou vodou, přidáme kousek tuku a dusíme doměkka. Na ostatním tuku zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme trochu papriky, dušené brambory a ... …více»
|
![]() |
6. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sněhové krokety : Do pevně ušlehaných bílků vsypeme kousky vajec, strouhaný sýr a semínka. Lžící vykrajujeme kousky, obalíme ve strouhance a vkládáme do horkého tuku. Smažíme do zlatova a podáváme se salátem z čerstvé ... …více»
|
![]() |
6. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kaše z kuskusu se slaninou : Kuskus propláchneme teplou vodou a dáme do mléka smíchaného se smetanou rozvařit na kaši. Stále mícháme asi 20 minut. Kaši přendáme na talíř a přelijeme rozškvařenou slaninou. Posypeme mladou cibulov ... …více»
|
![]() |
6. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nočky ze špenátu : Mléko svaříme s máslem a solí a postupně vmícháme mouku do zhoustnutí. Necháme odpočinout, vychladit. Zamícháme vejce, rozmražený a vymačkaný špenátový protlak. Vypracujeme těsto, z něhož polévkovou l ... …více»
|
![]() |
6. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tortilla - základní předpis: Mouku rozmícháme se solí, zapracujeme sádlo, pak postupně přiléváme vodu. Vypracujeme pevné a hladké těsto (jako těstoviny). Těsto rozdělíme na menší kousky a uděláme z nich v dlaních ... ... ... …více»
|
![]() |
6. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švýcarský bramborák : Brambory omyjeme a vaříme asi 20 minut, potom je oloupeme a dáme je na hodinu do chladu. Na pánvičce osmahneme cibule, na sádle, nakrájené nadrobno. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, vložíme d ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šafránová divoká rýže: Rýži vsypte do nádoby vhodné do mikrovlnky, poprašte šafránem, zalijte vývarem, případně osolte (vývar může být sám o sobě dostatečně slaný). Přetáhněte fólií a několikrát ji propíchněte. Vložte do mi ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Fazolová kaše : Fazole přebereme, opereme a namočíme přes noc do vody. Vaříme je v téže vodě doměkka. Vodu scedíme a ještě horké prolisujeme . Přidáme mléko, máslo, pepř, dobře rozmícháme a povaříme. Kaši můžeme podá ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová kaše s kroupami : Kroupy uvaříme doměkka, zvlášť uvaříme brambory, do kterých přidáme zeleninový vývar, trochu oleje, propasírujeme je a vymícháme na kaši. Na části oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a vmícháme ... …více»
|