Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Vodnář - roční horoskop na rok 2025 | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
14. 02. 2008 Přílohy
Příprava receptu Tortilly - základní recept: Na vále smícháme mouku se solí. Doprostřed uděláme důlek, kolem něho naskládáme kousky sádla a do důlku nalijeme vodu. Nejdřív vidličkou a pak rukama zpracujeme tuhé vláčné těsto. Zpracováváme tak dlo ... …více»
|
13. 02. 2008 Přílohy
Příprava receptu Jitrocelové nočky: Z mouky, vajec, mléka, soli, pepře a majoránky připravíme těsto. Na lžíci másla osmažíme dorůžova strouhanku, přidáme drobně nasekaný jitrocel, promícháme a spojíme s těstem. Necháme asi 20 minut ulež ... …více»
|
13. 02. 2008 Přílohy
Příprava receptu Jemné noky: Žloutky rozšleháme se smetanou, vodou a solí, nalijeme do prosáté mouky a lehce spojíme (nevypracujeme). Navlhčenou lžící vykrajujeme noky a vhazujeme je do vařící vody. Jakmile vyplavou na povrch vyj ... …více»
|
13. 02. 2008 Přílohy
Příprava receptu Strouhankové knedlíčky: Máslo se utře se solí, do toho se jedno po druhém zamíchají vejce, přidá se navlhčená strouhanka a posekaná petržel. Pak se přidá suchá strouhanka. Udělají se knedlíky velké asi jako vejce. Vaří se v ... …více»
|
13. 02. 2008 Přílohy
Příprava receptu Jemný houskový knedlík: Žemle ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme zase v troubě lehce osušit. Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou petrželku a dobře rozšleháme. Touto tekutinou z ... …více»
|
13. 02. 2008 Přílohy
Příprava receptu Jemný knedlík Žaves: Veka se nakrájí na 1 cm silné plátky. Vejce, mléko, troška mouky a sůl se rozšlehá vidličkou. Plátky se do tohoto namočí z obou stran a v rozpáleném oleji rychle mírně opečou. Posypou se petrželkou a ... …více»
|
13. 02. 2008 Přílohy
Příprava receptu Knedlík ubrouskový: Máslo se utře se žloutky, přidá se smetana, mouka a na kostičky nakrájená houska. Pak se zlehka vmíchá sníh. Knedlík se hodinu vaří - lehce zabalený do máslem vymazaného alobalu.
... ... …více»
|
12. 02. 2008 Přílohy
Příprava receptu Šafránová rýže: Rýži propláchneme a dusíme běžným způsobem s trochou oleje a cibulkou. Když je hotová, na másle rozpustíme půl lžičky šafránu a přidáme ho k rýži. Dosolíme podle chuti, promícháme. Ozdobíme nasekanou ... …více»
|
12. 02. 2008 Přílohy
Příprava receptu Mramorované knedlíky: Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem s rozšlehaným vejcem. Když se mléko vsákne, směs promícháme. Je-li těsto moc řídké, zahustíme ho trochou hrubé mouky. Vytvarujeme dlaněmi přibližně ... ... …více»
|
12. 02. 2008 Přílohy
Příprava receptu Gratinovaná brokolice: Čerstvou brokolici povaříme v páře. Rozdělíme na menší růžičky a ty opečeme na másle. Vložíme je do zapékací mísy, osolíme, opepříme, posypeme strouhaným eidamem a zapečeme v troubě, rozehřáté ... ... …více»
|