![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Klasické americké brambory: Brambory omyjeme, osušíme, nakrájíme na měsíčky, rozložíme na pečícím papírem vyložený plech, posypeme kořením a dáme péct do rozehřáté trouby na 200°C. Pečeme dokud brambory nezačnou zlátnout. ... …více»
|
![]() |
3. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulové bramborové knedlíky: Bramborové těsto rozválíme na placku /jako štrůdl/ a do rozváleného těsta rozložíme osmaženou cibulku. Těsto pečlivě zavineme a vaříme jako bramborové knedlíky. Po uvaření cibulové bramborové knedlíky nakrájíme …více»
|
![]() |
2. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Knedlík do mikrovlnky: Ze surovin zpracujeme řídké těsto, nalijeme do silikonové formy, vaříme 5 minut při výkonu 800W a potom knedlík ještě 1 minutu necháme v mikrovlnce.
... …více»
|
![]() |
2. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kvasnicové knedlíčky: Cibuli osmahneme na oleji do polozlatova, přidáme kvasnice - musí se rozpustit. Odstavíme od plotny a přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Vše dobře propracujeme a zahustíme strouhankou …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květákové kroketky: Květák uvaříme a necháme vychladit. Posekáme a přidáme 2 žloutky a mouku. Spojíme a z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme do směsi. Směs dáme na kávovou lžičku do rozpáleného tuku. Květákové kroketky …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kaše z brambor: Oloupané a opláchnuté brambory vaříme ve slané vodě. Chuť bramborové kaše ve velké míře záleží od správného uvaření brambor. Kaše z rozvařených brambor je vodnatá a nepříliš dobrá. Brambory po uvaření ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampiony plněné: Žampiony očistíme a z kloboučků opatrně vyjmeme nožky, které nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli do skleněna, přidáme slaninu nebo šunku, nakrájené nožky žampionů a po mírném osma ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tymiánová rýže: Na malém množství oleje osmahneme propláchnutou rýži, podlejeme vodou (množství asi 3x větší, než je vrstva rýže), osolíme, vložíme několik kuliček nového koření a černého pepře a přidáme tymián - asi ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jáhelné krokety: Vařené brambory umeleme, spojíme se spařenými jáhlami, moukou, solí a posekanou petrželkou. Tvarujeme kuličky, ty obalujeme ve strouhance a poté je osmažíme do křupava na tuku.
... …více»
|
![]() |
30. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové opečenky: Vychladlé a oloupané vařené brambory nastrouháme a na vále vypracujeme z brambor, tvarohu, mouky, krupičky, vejce, žloutku a špetky soli těsto. Uděláme váleček, ze kterého nakrájíme placičky. Tyto pla ... …více»
|