![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
20. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Salámové kroketky: Nejprve si připravíme jíšku z másla a mouky, kterou zalijeme mlékem, rozšleháme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Necháme vychladnout a mezitím salám nakrájíme na drobné kostičky. Salám, 1 vejce, roz ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory na kyselo: Horké brambory oloupeme a mřížkou protlačíme do hluboké mísy. Přidáme drobně nasekanou cibuli, sůl, pepř, ocet a olej a vše promícháme. Brambory na kyselo podáváme jako teplou přílohu ke smaženým jídlům. …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže po turecku: Na másle osmahneme piniové oříšky mírně do hněda. Přisypeme rýži a promícháme, dokud se máslo nevsákne do rýže. Přilijeme vodu, osolíme a necháme vařit cca 15 - 20 minut. Hotovou rýži můžeme chutit by ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Třený houskový knedlík: Žemle nakrájíme na kostičky, osmahneme je na másle. V míse zamícháme máslo se solí a žloutky. Přidáváme po částech mouku a mléko a vypracováváme řidší těsto. Prochladlé žemle vpracujeme do těsta. Nako ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrníčkový knedlík z veky: Veku nakrájíme na kostičky a necháme do druhého dne oschnout. Druhý den kostky pokropíme polovinou mléka a lehce promícháme. Žloutky oddělíme od bílků. Ve zbytku mléka rozmícháme žloutky, sůl, hrubou ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houskové knedlíčky: Do utřeného másla se solí zamícháme vejce. Přidáme namočenou strouhanou housku, muškátový květ, petrželku. Těsto dopbře propracujeme, přidáme podle potřeby suchou strouhanou housku. Uděláme malé knedl ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborový salát z červené řepy: Posekané suroviny vložíme do mísy a vše řádně promícháme. Bramborový salát z červené řepy pak necháme uležet. …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jemné houskové knedlíčky s bylinkami: Housky nakrájíme na kostičky a dozlatova je na oleji osmažíme. Přidáme jemně nasekanou petrželku nebo kopr. Z mouky, vajec, mléka a soli vmícháme těsto a přidáme osmaženou housku a bylinky. Do vařící ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houskový knedlík s droždím: Do mísy dáme mouku, přidáme droždí utřené s máslem, vodu s rozmíchaným žloutkem a solí. Vypracujeme vláčné těsto, které se nechytá vařečky. Přidáme žemle pokrájené na kostičky a dobře promícháme. Popr ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Knedlík vídeňský: Housky nakrájíme na kostičky a dáme je do trouby oschnout. Potom je nasypeme do mísy, pokapeme máslem, zalijeme studeným mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vajíčka, sůl, nasekanou petrželku. Těsto nech ... …více»
|