![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houskové knedlíky s mlékem: Housky polijeme horkým máslem. Vejce, sůl a mléko dobře rozmícháme, nalijeme na housky, ke kterým jsme přidali mouku. Těsto necháme odpočinout, pak utvoříme 2 knedlíky, které necháme vařit v osolené v ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Knedlíky chlebové: Chléb nakrájíme na kostičky, necháme oschnout a v míse smícháme s moukou, solí a prdopečem. Zalijeme vodou a uhněteme těsto. Z těsta vyválíme 2 knedlíky, které vložíme do vroucí slané vody a vaříme 20 ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houskové knedlíky se žloutky: Rohlíky pokrájíme na kostičky. Mouku, sůl, žloutky a sodovku zpracujeme na středně husté těsto. Do těsta přidáme rohlíky, zamícháme. Potom vyndáme z mísy a utvoříme na vále buď 2 šišky nebo malé 10 až ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žemlové knedlíčky vídeňské: Housky nakrájíme na malé kostičky a osmahneme je do křupava na másle, spolu s cibulkou a petrželkou. Vychladlé zalijeme mlékem s rozmíchanými vajíčky a solí. Necháme vsáknout, přimícháme hrubou mouku, ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Knedlíky klouzky: Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme, částečně slijeme vodu, přidáme sůl, vejce, hrubou mouku a strouhanku. Všechno dobře promícháme. Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme z těsta kousky, kte ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Noky ze strouhanky: Rozmícháme změklé máslo, vejce a mlékem navlhčenou strouhanku, přidáme petrželku a necháme chvíli odpočinout, aby těsto patřičně zhoustlo. Do osolené vařicí vody vykrajujeme lžičkou noky a vaříme je ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Třené noky: Změklé máslo utřeme se solí a vejci do pěny, přidáme mouku s prdopečem, vlažné mléko a dobře vypracujeme těsto. Lžičku vlhčíme v horké vodě, vykrajujeme noky a vaříme je ve slané vodě 5 - 6 minut. Nok ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Noky bez vajec: Smícháme těsto, ne příliš tuhé. Hned po smíchání přísad přendáme těsto na malé prkénko posypané moukou, uhladíme těsto na stejnou vrstvu, dlouhým nožem oddělíme proužek těsta po délce prkénka a nožem ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Křenové broskve: Křen (množství zaleží na vlastní chuti) smícháme s majonézou, solí a pepřem a touto pastou plníme broskve. Křenové broskve jsou zajímavá příloha k masu nebo jen jako chuťovka na obložené talíře. Dobrou chuť! …více»
|
![]() |
18. 09. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlokvašené zelí: Zelí omyjeme a nakrouháme. Na dno většího hrnce dáme chlebovou kůrku, syrovou oloupanou bramboru vcelku a navrch napěchujeme zelí. Jednotlivé vrstvy zelí posypeme solí, pepřem, kmínem a navrch dáme bo ... …více»
|