28. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Bramborová kaše trochu jinak: Bramborovou kaši připravíme obvyklým způsobem, přendáme do vymaštěného pekáčku a lžící uděláme 4 důlky, do kterých vyklepneme vejce. Povrch posypeme nakrájenou šunkou nebo strouhaným sýrem, pokapeme m ... …více»
|
28. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Červená řepa jako příloha: Cibuli jemně pokrájíme, podusíme ji na másle. Jablka oloupeme a stejně jako řepu nastrouháme, osolíme, mírně podlijeme a dusíme, až se pokrm zahustí na kaši. Červenou řepu pak okořeníme muškátovým oříškem. …více»
|
28. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Snadné hrníčkové knedlíky: Do větší mísy nalijeme mléko, do něj zakvedláme žloutek a osolíme. Přisypeme mouku, ušlehané bílky a nakonec na kostičky nakrájené rohlíky. Opatrně promícháme. Pevné porcelánové hrníčky vymastíme tuke ... …více»
|
26. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Ředkvičkový krém: Tři svazky ředkviček čistě opereme a se slupkou jemně ustrouháme. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a spojíme se šlehačkou. Ředkvičkový krém podáváme s pečivem. …více»
|
26. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Pomerančový křen: Do nastrouhaného křenu přidáme pomerančovou šťávu, strouhanou pomerančovou kůru, cukr a sůl. Pomerančový křen podáváme dobře zchlazený. …více»
|
26. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Vaječný křen: Dva žloutky na tvrdo uvařené prolisujeme přes síto, zamícháme do nich jemný olej, přidáme trochu octa, soli, dle chuti můžeme přidat i trochu cukru a nastrouhaný křen. Vše dobře umícháme a podáváme k ... …více»
|
26. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Kunovjanka: Celer a mrkev uvaříme, vše nakrájíme, zalijeme nálevem na okurky, promícháme, dáme do sklenic a zavaříme. Kunovjanka se podává jako příloha ke smaženému a grilovanému masu. …více»
|
26. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Hrnkový knedlík: Ušleháme sníh z bílků, tou samou metlou ušlehat těsto. Vařechou vmícháme sníh a rohlíky, vymažeme plechové hrnky sádlem a vaříme 25 min. ve vodě pod pokličkou. Nabydou tak se plní jen 3/4 hrnku. Uvedené množství je …více»
|
26. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Smažené bramborové trojhránky: Těsto vypracujeme podle návodu na obalu. Rozválíme ho na moukou posypaném vále na tlouštku asi 1 cm. Poté plát rozkrájíme na čtverce o rozměrech 8x8 cm.
Každý čtvereček naplníme plátkem šunky a sýra ... …více»
|
25. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Dušené cibulové zelí s jablky: Oloupanou cibuli nakrájíme na jemnější plátky a dusíme na másle. Před dohotovením osolíme a přidáme na plátky nakrájená jablka. Dochutíme citrónovou šťávou a bílým vínem. …více»
|