25. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Kari rýže: Rýži dáme uvařit podle návodu.
Nadrobno nakrájenou cibuli necháme na másle zesklovatět, přidáme kari koření, necháme zpěnit a lechce vmícháme do vařené rýže. ... …více»
|
25. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Cibule zapékaná se sýrem: Cibuli oloupeme, ovaříme ve slané vodě nebo vývaru do měkka, odcedíme ji a nakrájíme na plátky. Na pánvi osmažíme na polovině tuku jednu drobně nakrájenou syrovou cibuli, zalijeme ji mlékem a přidáme ... …více»
|
25. 08. 2007 Zeleninová jídla
Příprava receptu Křen s jablky: Křen jemně ostrouháme s jablkem, zalijeme polévkou a podle chuti okyselíme, osladíme a osolíme. Podáváme k vařenému hovězímu masu nebo ovaru. Místo mrkve můžeme přidat 2 lžíce strouhané červené řepy.
... …více»
|
25. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Špenátové noky: Prosejeme mouku. Vejce, mléko a sůl rozkvedláme, po lžících přidáváme mouku a metlou na sníh dobře našleháme těstíčko, až hází bubliny. Zakryjeme je utěrkou a necháme 30 minut odpočívat. Mezitím očist ... …více»
|
25. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Slezské noky: 1/2 kilogramu brambor oloupeme a nastrouháme (jako na bramboráky). Přecedíme je přes síto, vodu slijeme a jestli na dně zůstalo trochu škrobu, tak ho přidáme do brambor. Zbylé brambory oloupeme a uvař ... …více»
|
25. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Nudle - domácí: Vypracujeme tuhé těsto, které necháme půl hodiny odpočinout. Na pomoučeném vále vyválíme co nejtenčí plát a ten rozkrájíme na nudle. Necháme chvíli oschnout a vaříme v osolené vodě s kapkou oleje. ... …více»
|
25. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Bramborové věnečky: Brambory oloupeme a uvaříme v osolené (případně okmínované) vodě. Po uvaření brambory rozmačkáme, přidáme mléko a vymícháme na hladkou kaši. Do kaše vmícháme žloutky, tuk a špetku soli a muškátového o ... …více»
|
25. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Ochucená mrkev jako příloha k masu: Mrkve společne s křenem nastrouháme najemno. Vmícháme majonézu a osolíme a opepříme dle vlastní chuti. Před podáváním necháme trochu uležet v lednice. Je to vynikající příloha k vepřovému masu i ke stu ... …více»
|
25. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Noky na rychlý způsob: Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a dáme vařit. Těsto na houskový knedlík připravíme dle návodu, uvedeném na zadní straně obalu. Malou lžičkou vykrajujeme nočky a opatrně je vkládáme do vařící vody. Po pár …více»
|
25. 08. 2007 Přílohy
Příprava receptu Bramborové dukátky: Brambory uvaříme v osolené vodě a po uvaření necháme chvíli vychladnout. Mezitím si máslo rozehřejeme v menším hrnci (množství dle vlastního uvážení) a do rozehřátého másla vmícháme koření. Uvařené br ... …více»
|