![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
4. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kynuté pěchavičkové knedlíky: Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout. Poté naplníme ovocem, výborné jsou s borůvkami. Vaříme 5 minut, v polovině obrát ... …více»
|
![]() |
4. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkvové kyselé zelí: Mrkev dáme vařit vcelku.
Když je uvařená, tak ji oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Dáme do kastrůlku, podlijeme trochou vody a zasmažíme jíškou (= na rozpáleném oleji osmažíme hladkou mo ... …více»
|
![]() |
4. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bavorské bílé zelí: Hlávkové zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, hlavičku rozkrojíme na čtvrtiny a vykrojíme košťály. Zelí jemně nakrájíme.
Cibuli oloupeme a také nakrájíme.
Zelí dáme do hrnce, přidáme sůl, ole ... …více»
|
![]() |
4. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ananasové zelí: Kyselé zelí překrájíme a necháme okapat.
Do kastrolu dáme olej, přidáme zelí a asi 10 minut dusíme.
Přilijeme víno a šťávu z ananasu, podle chuti osolíme a osladíme a dusíme doměkka.
Potom na zel ... …více»
|
![]() |
3. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže : Vaříme v tlakovém hnci !!!
Na dno tlačáku nalijeme olivový olej a necháme asi 1 minutu rozpálit. Poté nasypeme rýži. Zamícháme. Nalejeme vodu, osolíme, přidáme hřebíček a trochu posypeme sušeným oreg ... …více»
|
![]() |
3. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tvarohový houskový knedlík: Žemle nakrájíme na kostky a osmahneme na másle. Tvaroh utřeme se žloutky a vejcem, přidáme sůl, mléko a mouku. Vypracujeme zahoustlé těsto jako na houskové knedlíky. Nakonec vmícháme osmažené žemle a ... …více»
|
![]() |
3. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené tvarohové placky: Máslo utřeme se solí a žloutky. Pak přidáváme po částech tvaroh, vejce, mléko a zahustíme moukou. Z těsta vytvoříme malé placky, které smažíme v rozpáleném tuku. Podáváme jako přílohu k zelenině. ... ... …více»
|
![]() |
3. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený celer na smetaně: Celer oloupeme, nakrájíme na nudličky, zakapeme citronem a dusíme na másle. Jakmile se trochu opeče, podlijeme jej vodou, osolíme a opepříme a dusíme doměkka. Zaprášíme moukou, necháme osmahnout, podl ... …více»
|
![]() |
3. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařená čekanka se sýrem: Čekanku uvaříme doměkka v osolené, citronem okyselené vodě, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme šťávou z pečeně. Podáváme ke všem pečením. ... ... …více»
|
![]() |
3. 08. 2008 Přílohy Žádné hodnocení
Příprava receptu Pšeničná rýže: Špaldové kroupy odděleně uvaříme. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme rýži, kroupy, zalijeme vodou nebo vývarem a pomalu dusíme na měkko. Do hotového zamícháme nakrájenou petrželku nebo paži ... …více»
|