![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chutney z nedozrálých rajčat: Rajská jablíčka a jablka omyjeme, cibuli a jablka oloupeme (vyjmeme jádřince) a vše nakrájíme na malé kousky, přidáme rozkrájenou feferonku. Dáme do kastrolu a zastříkneme vodou a za občasného míchání ... …více»
|
![]() |
16. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory s cibulkou na hořčici: Nové brambory omyjeme a kartáčkem dočista odrhneme. Větší brambory rozkrojíme na půlky či čtvrtky, menší můžeme nechat vcelku. Dáme je vařit do osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat ... …více»
|
![]() |
16. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkev jako příloha: Mrkev nakrájíme na kolečka. Na oleji zpěníme česnek, přidáme mrkev, sůl. Podlijeme vroucí vodou a dusíme, až je mrkev měkká. Při podávání ji pokapeme máslem a posypeme petrželkou. Podáváme jako příloh ... …více»
|
![]() |
14. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibule s jablky jako příloha: Vyložíme vymaštěnou zapékací misku střídavě cibulí a jablky a posupeme kmínem. Nahoru dáme strouhanku (strouhanku promíchame se 2 lžícemi krupicového cukru a práškové skořice) a kousíčky másla a přele ... …více»
|
![]() |
13. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Barevné pyré z brambor a mrkve : Brambory a mrkev nakrájíme na kousky a ve slané vodě povaříme doměkka. Rozmixujeme, propasírujeme, okořeníme dle chuti, např. chilli kořením a spojíme mlékem do konzistence, jakou máme nejraději. ... ... …více»
|
![]() |
13. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kysané zelí na bílém víně: Zelí nakrájíme na malé kousky a povaříme ho s trochou vody doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova usmažíme na sádle. Potom do ní přidáme zelí a za občasného promíchání směs dusíme asi 5 minut. ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Střapaté knedlíky: Čerstvý rohlík nakrájíme na kostičky a přelijeme 4 lžícemi mléka a jedním rozšlehaným vejcem. Necháme 15 minut rozmočit. Pak nastrouháme 3 syrové brambory a dáme do misky. Přisypeme 8 – 9 lžic polohru ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže s houbami: Přebranou, propláchnutou a třikrát spařenou rýži vsypeme na 20 g másla rozehřátého v kastrole, zalijeme vodou (na šálek rýže jeden a půl šálku vody), osolíme a dusíme doměkka. Očištěné a drobně nakráj ... …více»
|
![]() |
9. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cizrna se zelím a uzeným: Cizrnu den předem namočíme, v té samé, osolené vodě uvaříme cca 2 hodiny doměkka, na cibulce chvilku podusíme kyselé zelí a přidáme na kostičky nakrájené, opečené uzené. Dělám to místo knedlíků a ... ... …více»
|
![]() |
8. 07. 2008 Přílohy Žádné hodnocení
Příprava receptu Bavorské knedlíky: Nakrájené housky okořeněné muškátem a osolené zalijeme horkým mlékem a necháme 5 minut přikryté. Na másle zpěníme cibulku a přidáme do mísy s houskami. Pak dáme petržel a vejce. Z těsta děláme knedlík ... …více»
|