![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
23. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Babiččiny knedlíky : 800 g brambor nastrouháme na nejjemnějším struhadle nebo umixujeme - ne na nudličky. Vylisujeme co nejvíce - skoro do sucha. Vodu necháme ustát, potom použijeme pouze škrob. Zbylé brambory uvaříme ve ... …více»
|
![]() |
23. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborový salát se sardelkami a kapari: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Tři sardelky utřete s olejem, hořčicí a citr. šťávou a vmíchejte je k bramborám. Přidejte uvařenou a na kostičky nakrájenou mrkev, jemně ... …více»
|
![]() |
23. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrový chléb po francouzsku: 1. Připravte bagety Troubu předehřejte na 200/180 stupňů. Do změklého másla vmíchejte česnek a petrželku nebo cibulku. Bagety nakrájejte na plátky, ale nedokrojte, aby vespodu zůstaly v celku. Do řezů ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušená rajčata s jablky: Rajčata nakrájíme na plátky, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a také nakrájíme na plátky. Cibuli rovněž nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme rajčata, jablka a promícháme. ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vlněné knedlíky: Mouku, sůl a rohlíky smícháme v míse. Do většího hrnku dáme tekutinu a droždí a necháme chvilku rozmočit. Pak k tomu přidáme celé vejce a olej. Nalijeme do mísy s moukou a rohlíky a zaděláme těsto. Je ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Singapurské nudle: Vlasové nudle namočíme na 30 minut (nebo dokud nezměknou) do studené vody, přecedíme a necháme okapat. V misce dobře promícháme česnek, zázvor, lžičku ústřicové omáčky a dvě lžičky omáčky sojové. Přid ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tmavý chléb s olivami: V míse promícháme obě mouky, přidáme rozdrobené droždí, přilijeme teplou vodu (asi 37°C) rozmíchanou se solí a olivový olej, dobře propracujeme a těsto necháme přibližně 45 minut kynout na teplém míst ... …více»
|
![]() |
21. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelené brambůrky: Pečlivě omyjeme brambory, nakrájíme je na kostky a vložíme do vroucí vody, vaříme 12 minut, poté přihodíme hrášek a vaříme ještě 3 minuty a slijeme vodu. Brambory s hráškem promícháme s omytými a osuš ... …více»
|
![]() |
19. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené kedlubny s ředkvičkami: Ředkvičky omyjeme, kedlubny oloupeme a vše rozkrájíme na plátky. Osmahneme na másle, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem z kostky masoxu, osolíme a podusíme. Před koncem tepelné úpravy okořeníme mušká ... …více»
|
![]() |
19. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Melounová rýže: Rýži propláchněte a vařte 15-20 minut. Mezitím nakrájejte dužinu vodního melounu na menší kousky a zbavte je jadérek. Uvařenou rýži nechte trochu vyschnout a potom do ní vmíchejte kousky melounu a jog ... …více»
|