![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže vždy sypká: Mám osvědčenou metodu na sypké obiloviny.
Na 1 hrneček rýže 1,5 hrnečku vody. Vařit do téměř vyvaření, pak vypnout a pod pokličkou nechat dojít. Nikdy se nerozblemcá. ... ... …více»
|
![]() |
7. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuskus vařený: Kuskus namočíme na 30 minut do 1,5 násobného objemu pitné vody. Mírně osolíme, přivedeme k varu a vaříme 30 - 40 minut na mírném ohni doměkka. Pokud se během varu všechna voda vsákne, přidáme ještě t ... …více»
|
![]() |
6. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrnkové knedlíky s uzeným masem: Housku a uzené maso nakrájené na kostičky smícháme se žloutky a mlékem. Osolíme, přidáme sníh z bílků. 1/4 litrové hrnky vytřeme máslem a naplníme do 3/4 směsí a dáme do hrnce s vařící vodou. Pozor, . ... …více»
|
![]() |
5. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová kaše s pohankovým nebo ovesným tegralem: Oloupané nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, zcedíme, přidáme na hustou kaši povařený pohankový nebo ovesný Tegral a smetanu, přisolíme a mixujeme dohladka. Servírujeme na nahřáté talíře jako s ... …více»
|
![]() |
5. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jihotyrolské noky: Brambory oloupeme, omyjeme a vložíme do hrnce s vroucí vodou. Asi 25 min. vaříme. Ještě teplé brambory prolisujeme do mísy. Přidáme vejce a máslo. Ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým ořiškem ... …více»
|
![]() |
3. 07. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí kroketky: Vychladlé oloupané brambory pomeleme v masovém strojku nebo jemně nastrouháme. Přidáme mouku, sůl a vejce a vypracujeme těsto. Z něj tvarujeme kuličky a smažíme v oleji dorůžova. ... ... …více»
|
![]() |
30. 06. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené pekingské zelí na másle: Zelí vložíme do rozpuštěného másla, podlijeme vroucí vodou, osolíme a podusíme 10-15 minut. Podáváme s bramborami nebo s topinkou.
... ... …více»
|
![]() |
30. 06. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Listové tašky s jarní zeleninou: Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Potom je nastrouháme na hrubém struhadle. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova. Na cibuli dáme nastr . ... …více»
|
![]() |
30. 06. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mazlavé noky: Všechny brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přisypeme skoro celý solamyl a špetku soli, lžičkou vykrajujeme noky jak velké chceme a házíme do vroucí vody. Až vyplavou na povrch jsou h ... …více»
|
![]() |
30. 06. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaný tuňákový salát: Vyjměte kousky tuňáka z plechovky a nechte okapat. Osušte fazole. Cibuli a šalotku nakrájejte najemno, petržel nahrubo. Ve velké míse rozdělte tuňáka vidličkou na malé plátky a přidejte fazole, cibuli ... …více»
|