Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Singapurské nudle:
400 g dlouhých vlasových nudlí (vermicelli)
| 4 stroužky česneku (nadrobno nasekat)
| 2 čajové lžičky strouhaného zázvoru (možno nahradit sušeným)
| 60 ml (1/4 šálku) ústřicové omáčky
| 60 ml sojové omáčky (nemáme-li ústřicovou, přidáme dalších 30 ml sojové)
| 250 g kuřecích prsíček (nakrájíme na tenké proužky)
| 2 polévkové lžíce oleje
| 2 celerové natě
| 1 dlouhá mrkev (společně s celerovou natí nakrájíme podélně na uzounké proužky)
| 3 jarní cibulky (příčně nakrájet)
| 1,5 lžičky kari koření
| 1/2 lžičky sezamového oleje (lze nahradit karotenovým či olivovým)
| 65 g sojových klíčků
Postup přípravy receptu Singapurské nudle:
Vlasové nudle namočíme na 30 minut (nebo dokud nezměknou) do studené vody, přecedíme a necháme okapat. V misce dobře promícháme česnek, zázvor, lžičku ústřicové omáčky a dvě lžičky omáčky sojové. Přidáme kuřecí maso, dobře ho ve směsi obalíme a necháme odležet 30 minut. Na pánvi (nejlépe wok, jinak cokoliv teflonového) rozpálíme olej a kuře zprudka osmažíme. Přidáme celer, mrkev, polovinu jarní cibulky a 2–3 minuty smažíme s kuřetem za občasného míchání. Přidáme okapané nudle a dobře promícháme (nejlépe dvěma vidličkami) s osmaženou směsí tak, aby vše bylo rovnoměrné a nudle se prohřály. Přidáme zbývající omáčky, jarní cibulku, sojové klíčky, promícháme a můžeme servírovat.
Fotky receptu Singapurské nudle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!