![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 06. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tyrolské knedlíky s kapustou: Nakrájejte na kostičky housku. Na másle lehce zpěňte jemně nasekanou zelenou petrželku, přidejte ji k houskám a promíchejte. Zalijte mlékem, v nmž rozšleháte vajíčko. Vmíchejte drobně nakrájené uzené ... …více»
|
![]() |
18. 06. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrové pavézky : Vejce rozmícháme s mlékem, moukou a solí, zamícháme strouhaný sýr a trochu sekané petrželky. Těstíčko má hustotu asi jako kapání do polévky. Plátky veky namáčíme do těstíčka a zprudka opékáme na omast ... …více»
|
![]() |
17. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chlupaté knedlíky s vejci:
Syrové brambory nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme, přidáme trochu mléka, vejce, kypřící prášek. Polohrubou mouku přidáváme do té doby, dokud se těsto nelepí na stěny misky, lépe více mouky . ... …více»
|
![]() |
16. 06. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené zelí s jablky: Zelí nakrouháme, osolíme, posypeme cukrem a kmínem. Mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Vmícháme jablka nakrájená na jemném struhadle. Promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. ... ... …více»
|
![]() |
14. 06. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kysané zelí na víně : Kysané zelí překrájíme, hodně kyselé propláchneme studenou vodou a dusíme v trošce vody. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na sádle, přidáme zelí a oloupaná, drobně pokrájená jablka a dusíme ... …více»
|
![]() |
14. 06. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Minutkové kysané zelí : Kysané zelí překrájíme, značně kyselé propláchneme studenou vodou, smícháme s oloupanými, na jemné nudličky pokrájenými jablky a osmažíme je na sádle. Posypeme je kmínem, podlijeme je několika lžícemi ... …více»
|
![]() |
14. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Patisony s paprikami : Omyté patisony oloupeme, ze starších odstraníme semena a pokrájíme je na kostičky, papriky zbavíme semen a pokrájíme na proužky. Na rozehřátém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vmícháme papriky ... …více»
|
![]() |
14. 06. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šťouchané brambory se zakysanou smetanou: Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme na kostičky nakrájený pórek a zamícháme zakysanou smetanu. Můžeme přidat i kousek másla.
Jako příloha k masu nebo i ... …více»
|
![]() |
14. 06. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové krokety se špekáčky: Brambory uvaříme v osolené a okmínované vodě, zcedíme a prolisujeme nebo dobře rozmačkáme. Přidáme nastrouhaný sýr a půlku rozšlehaného vejce a vypracujeme hladké těsto. Z tohoto těsta uděláme váleček ... …více»
|
![]() |
12. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květáková kaše: Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka.
Potom jej scedíme a rozmixujeme květák s máslem,
sýrem a solí. ... ... ... …více»
|