![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cmunďáky: Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme. Slijeme přebytečnou vodu tak, aby v bramborách zůstal škrob. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, mouku, mléko a zelí. Dob ... …více»
|
![]() |
7. 06. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bosáky s houskami: Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme tak, aby v bramborách zůstal škrob. Přidáme na kostičky nakrájené housky, vejce, mouku a sůl. Těsto dobře proprac ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červený křen: Červenou řepu uvaříme ve slupce doměkka. Potom ji oloupeme a nastrouháme spolu s křenem. Promícháme, osolíme, přidáme podle chuti ocet, cukr a olej.
Vložíme do skleničky od přesnídávky nebo jiné
sk ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené červené zelí: Drobně pokrájené zelí dusíme v malém množství osolené vody doměkka. Scedíme je, vmícháme máslo, ocet, cukr, pepř a krátce podusíme. ... ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bílé zelí s jablky : Očištěné zelí pokrájíme na jemné nudličky, podlijeme trochou vařící osolené vody, přidáme cukr, sádlo, kmín a velmi jemně pokrájenou cibuli a dusíme. Když je zelí napůl měkké, přidáme oloupaná jablka ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hlávkové zelí se smetanou : Očištěnou hlávku zelí rozkrojíme na čtvrtky, odkrojíme košťál, zelí vložíme do vařící osolené vody a pak necháme okapat. Kopr usekáme, zpěníme na másle, přidáme ostatní přísady a za stálého míchání ho ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Papriky dušené na másle : Z omytých paprik odstraníme semena, papriky opláchneme, pokrájíme na proužky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí. V hotových paprikách má být všechna voda ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Indický nakládaný česnek s kořením: Stroužky česneku oloupeme, dáme je do sklenice nebo kameninové nádoby, posypeme kořením a zalijeme olejem tak, aby byly překryty o 1-2 cm. Dobře promícháme a nádobu přikryjeme několikrát přeloženou tk ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Gratinovaná brokolice se sýrem a rajčaty: Troubu rozehřejeme na 250°C. Omyjeme brokolici a nejtvrdší části košťálu oloupeme. Rozdělíme brokolici na růžičky. Omyjeme rajčaty a pokrájíme je na plátky. Brokolici vaříme v páře a nebo necháme změk ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Francouzský celer s citrónem: Podzimní celer rozkrájíme na dvoucentimetrové kostky. Do kastrůlku, nejlépe litinového, dáme rozpustit máslo, do kterého vsypeme nakrájený celer, přidáme cukr, sůl a zakapeme šťávou z citrónu. Nepodlé ... …více»
|