Použité suroviny receptu Bramborová kaše se sýrem a slaninou:
1,5 kg brambor
| 250 g goudy
| 100 g slaniny
| 1 štěrbák
| 30 g másla
| bílý pepř
| mušk. oříšek
Postup přípravy receptu Bramborová kaše se sýrem a slaninou:
Brambory oloupeme, omyjeme, rozčtvrtíme a v mírně osolené vodě asi 20 min. vaříme.
Mezitím nakrájíme slaninu na kousky a na pánvi opečeme. Sýr nastrouháme.
Štěrbák očistíme, odkrojíme zavadlé listy, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky asi 1 cm silné.
Brambory slijeme a vývar zachytíme. Poté přidáme máslo a rozšťoucháme je. Přilijeme asi polovinu vývaru. Mírně ochutíme pepřem a muškátovým oříškem.
Kousky slaniny a polovinu nastrouhaného sýra vmícháme do bramborové kaše. Nakonec přidáme ještě štěrbák a povrch posypeme zbývající polovinou nastrouhaného sýra.
Fotky receptu Bramborová kaše se sýrem a slaninou: