Použité suroviny receptu Bramborové knedlíky bez vážení:
2 vejce
| sůl
| dle potřeby brambory
| krupice
| hrubá mouka
Postup přípravy receptu Bramborové knedlíky bez vážení:
Brambory si den předem uvaříme ve slupce. Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Kdo má lis, může brambory prolisovat.
Brambory dáme na polovinu válu. Na druhou polovinu si udělámee hromádku z hrubé mouky a hrubé krupice a to tak, aby hromádka byla asi tak stejně veliká jako hromádka nastrouhaných brambor. Tedy budeme mít na vále dvě hromádky. Mouky a krupice je asi půl na půl. Do mouky si přidáme trochu soli a do bramborové hromádky uděláme důlek a vyklepneme do něj jedno vejce. Vše smícháme dohromady a vypracujeme těsto.
Z vytvořeného těsta vytvarujeme bramborové knedlíky. Knedlíky vaříme obvyklým způsobem, tedy v osolené vařící vodě podle velikosti knedlíků 15 - 20 minut.