Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 122 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušená mrkev:
60 dkg mrkev
| 1 ks středně velká cibule
| 1 lžíce tuk
| 3 lžíce máslová jíška
| sůl, špetka cukru, citronová šťáva
Postup přípravy receptu Dušená mrkev:
Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme na větší nudličky. Na rozpáleném tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev, osolíme, podlijeme trochou vody a přikryté poklicí dusíme pomalu do měkka po dobu asi 15 minut. Měkkou mrkev zahustíme řídkou máslovou jíškou a povaříme ještě 3-5 minut. Pro zvýraznění chuti přidáme citronovou šťávu, můžeme i osladit. Mrkev si ale musí udržet svoji přírodní barvu i chuť. Ztratí ji, když použijeme více jíšky nebo jíšku tmavou. Takto upravená mrkev je chutným a zdravým pokrmeme. Podáváme ji jako samostatný pokrm nebo s pečeným masem či k hovězí pečeni.
Příloha: vařené brambory s máslem a petrželovou natí
Fotky receptu Dušená mrkev:
Fotky vložil: aknels,katkina,martikam,Mangovka,damami