Postup přípravy receptu Jemně kořeněné houskové knedlíky:
Z rohlíků odstraníme sůl a nakájíme je na tenké plátky. Mléko ušleháme s vajíčkem a pak vmícháme nakrájený rohlík. Petrželku usekáme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme 20 g másla a podusíme na něm petrželku a cibuli, část petrželky si necháme na zdobení. Zbytek přidáme ke směsi z vajíčka a rohlíků. Osolíme a opepříme. Osolenou vodu uvedeme do varu. Navlhčíme si ruce a vytvoříme z těsta knedlíky, velké přibližně jako tenisový míček. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je asi 20 minut. Nejprve jeden vyzkoušíme, zda jsou už dobře uvařený. Hotové knedlíky vyndáme z vody a necháme je okapat. Na míse vše zdobíme petrželkou nebo jinou zelenou natí.