Postup přípravy receptu Klasické houskové knedlíky:
Do větší mísy prosijeme mouku, osolíme a přilijeme žloutky rozmíchané v mléce a podle potřeby přidáváme vodu, mícháme, až je těsto hladké a řidší. Na kostičky pokrájené pečivo osmahneme na rozehřátém másle, vmícháme do těsta a necháme 30 minut stát. Těsto rozdělíme na stejné díly, z každého vytvarujeme na pomoučeném prkénku podélný knedlík a ihned zaváříme do vařící osolené vody.
Když se voda začne znovu vařit, odmícháme opatrně knedlíky ode dna, zmírníme teplotu, napůl přikryjeme poklicí a mírným varem vaříme 20-30 minut - podle velikosti knedlíků. Asi v polovině vaření vařečkou obrátíme. Uvařené knedlíky nakrájíme silnější nití nebo ostrým tenkým nožem na úhledné plátky, které necháme dobře vychladit a potom zmrazíme rozložené na fólii. Pak je zabalíme, označíme a uschováme v mrazáku. Podle potřeby vybíráme a před podáním napaříme nad párou nebo ohříváme v mikrovlnné troubě.
Fotky receptu Klasické houskové knedlíky:
Fotky vložil: smudlinek,Mangovka,katkina,MichelePrg,piskotik