Použité suroviny receptu Španělská přílohová rýže:
2 šálky rýže
| 4 šálky kuřecího vývaru nebo vody
| 5 masitých rajčat
| 3 stroužky česneku
| půl menší cibule
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 lžíce jemně nasekané petrželky
Postup přípravy receptu Španělská přílohová rýže:
Rýži spaříme a necháme osušit. Spaříme a oloupeme rajčata. Odřízneme zelené "bubáky" a odstraníme semínka. Rajčata pokrájíme a podusíme na malém množství vody, nakonec rozmixujeme.
Na rozehřátém oleji orestujeme cibulku a česnek, asi po dvou minutách přidáme suchou rýži a opékáme, až rýže zezlátne (asi 5 minut). Přidáme vývar nebo vodu a rozmixovaná rajčata. Vaříme, dokud rýže nezměkne. Ke konci vmícháme petrželku.
Podáváme jako přílohu.
Fotky receptu Španělská přílohová rýže:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!