2 plátky toastového chleba
| 80 g anglické slaniny
| 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (kudrnka, pažitka...)
| sůl
| olej na smažení
| minirajčátka na ozdobu
Postup přípravy receptu Volské oko s bylinkami:
Plátky toastového chleba opečeme v toastovači nebo nasucho v troubě dozlatova. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky a ty orestujeme na sucho na rozpálené pánvi. Vejce rozklepeme a žloutky opatrně oddělíme od bílků. Bílky promícháme s jemně nasekanými čerstvými bylinkami. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme do něj formičku ve tvaru třeba srdíčka. Nalijeme do ní bílek a doprostřed zlehka posadíme žloutek. Upečené volské oko přeneseme opatrně na toast a lehce ho osolíme. Stejně upečeme i druhé srdíčko. Zdobíme cherry rajčátky a opečenou slaninou.