Použité suroviny receptu Zapečené gnocchi s rajčaty, slaninou a mozzarellou:
150 g angl. slaniny
| 500 g gnocchi
| 400 g sekaných rajčat
| 100 g mozzarelly
| 1 cibule
| 4 str. česneku
| 1 kapie
| 2 lžičky bazalky
| sůl a pepř
| oliv. olej
Postup přípravy receptu Zapečené gnocchi s rajčaty, slaninou a mozzarellou:
Na lžíci olivového oleje orestujeme kostičky slaniny a po chvilce přidáme plátky cibule.
Opékáme do zlatova a poté přisypeme kostičky papriky a na drobno nakrájený česnek.
Asi po třech minutách vlijeme sekaná rajčata a 10 minut provaříme.
Potom už jenom dle vlastní chuti osolíme, opepříme a dochutíme bazalkou.
V zapékací nádobě dobře promícháme již uvařené gnocchi s hotovou omáčkou a povrch poklademe plátky mozzarelly.
Zprudka zapečeme v troubě pod grilem, nebo horkým vzduchem 5-6 minut.
Fotky receptu Zapečené gnocchi s rajčaty, slaninou a mozzarellou: