Postup přípravy receptu Přírodní kuřecí plátky:
1. Omyjte maso a osušte ho papírovou utěrkou. Nakrájejte jej podle momentální nálady- na nudličky, kostky nebo plátky. V posledním případě, zejména pokud se jedná o krutí maso, sáhněte ještě po paličce na maso. Kuřecí plátky nemusíte naklepávat vůbec nebo jen velmi jemně.
2. V hlubší pánví, kterou můžete zakrýt pokličkou, rozehřejte máslo a olej. Máslo přidá na chuti, olej brání přepalování. Jakmile zčne ustávat pěnění másla, přidejte maso do pánve- plátky rozložte, drobněji pokrájené maso rovnoměrně nasypte po celé pánvi. Lehce zmírněte teplotu. Vybavte se míchaným nástrojem, např. vařečkou, a postupně jím obrácejte opekajcí se maso tak, aby dostalo šanci ze všech stran stejnoměrně zhnědnout.
3. Jakmile je maso dobře osmáhnuté, přilijte do pánve horkou vodu. Měla by dosahovat jen k hornímu okraji masa, ne ho úplně přesahovat. Místo vody lze taky použít kuřecí vývar, který zintezivní chuť hotového jídla, ale pokud jste maso dobře osmáhli, není to nezbytné. Osolte, zakrýjte pokličkou a nechte 20 min. pobublávat při velmi mírné teplotě. Krutí plátky potřebují k dobrému změknutí ještě 15 min. Během dušení nemusíte masem míchat, připalovat se nebude
4. Po uvedené době by maso již mělo být měkké. POkud se vám zdá přece jenom tuží, nechte ho dusit ještě 10 min. Pak zesilte teplotu tak, aby šťáva začala vařit. Lžici domácí jíšky nasypte do menší misky a přilíjte k ní malou naběračku horké šťávy z pánve. Rozmíchejte metličkou, vraťte zpátky do pánve, rozmíchejte a nechte aspoň 5 min. povařit, aby zmizela moučná příchuť jíšky. Případně přidejte trochu pepře, ale opatrně
Fotky receptu Přírodní kuřecí plátky:
Fotky vložil: damami,Nandiči,HankaHH,Vikitorie