Postup přípravy receptu Přírodní kuřecí řízek se zelím :
Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a orestujeme za rozpáleném tuku. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší řízky a osolíme. Obalíme ho v mouce s trochou papriky, vložíme do dušené cibule, opečeme po obou stranách, opepříme, posypeme drceným kmínem, přikryjeme a dusíme asi 20 minut. Občas maso obracíme.
Zelí očistíme, vykrojíme košťál a nakrájíme ho na nudličky. Cibuli jemně nakrájíme, orestujeme na tuku, osolíme, posypeme drceným kmínem, cukrem a dusíme do měkka. Pak ji zalijeme octem, přidáme zelí, podle chuti dosolíme, zaprášíme moukou a za stálého míchání ještě asi 5 - 7 minut dusíme. Potom přilijeme vývar, promícháme, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka za občasného míchání. Hotové podáváme zelí společně s kuřecími řízky a bramborami.