Postup přípravy receptu Přírodní vepřový řízek na žampiónech:
Kýtu nakrájíme přes vlákno na 4 větší tenké plátky, rozklepeme je, nařízneme po stranách a osolíme.
Okořeníme vegetou a steakovým kořením.
Zprudka pak plátky kýty orestujeme na horkém oleji (2 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé strany).
Maso podlijeme vodou, přihodíme umyté, na plátky pokrájené žampióny, dochutíme vývarem v prášku a necháme několik minut podusit.
Plátky řízků vytáhneme a uchováme v teple.
Omáčku případně ještě dochutíme kořením, přisolíme a zahustíme ji buď 2-3 lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, nebo solamylem.
Řízky vložíme zpět do omáčky a chvíli je prohřejeme.
Maso podáváme s přílohou, mírně zalité omáčkou z výpeku se žampióny.