Postup přípravy receptu Provensálská telecí pečeně:
Telecí kýtu očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 plátků. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a plátky v něm opečeme z obou stran. Pak maso vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Do výpeku přidáme nakládané žampiony a nakrájená rajčata, vmícháme nasekaný česnek, sůl a pepř. Navrch přidáme opečené plátky masa. Pokud je šťáva příliš hustá, podlijeme ji trochou horké vody a necháme zakryté asi 5 minut dusit. Potom maso podlijeme bílým vínem a znovu ještě krátce podusíme. Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mraženou zeleninu, promícháme, přiklopíme poklicí a při mírné teplotě podusíme 5-8 minut. Pak vše dochutíme vegetou. Na talíře rozdělíme brambory, dušenou zeleninu a telecí plátky, na které dáme žampionovou směs.