Použité suroviny receptu Provensálský krůtí guláš:
O,6 kg krůtího masa
| 2 ks cibule
| 4 stroužky česneku
| 1 ks feferonka
| rozmarýn
| 3 lžíce oleje
| sůl a pepř
| 425 ml nakládaných rajčat
| 15 ks oliv
| 25 g mandlí
| 250 ml bílého vína
Postup přípravy receptu Provensálský krůtí guláš:
Maso nakrájíme na kostky. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme, stroužky česneku jen rozpůlíme. Rozkrojíme feferonku a odstraníme semeník. Lusk nakrájíme na malé kousky. Rozmarýnu otrháme. V kastrolu rozpálíme olej, dáme na něj maso a za stálého míchání ho opečeme. Maso pikantně osolíme a opepříme. K masu přisypeme cibuli, česnek i feferonku. Směs krátce osmahneme.
Přidáme konzervovaná rajčata, olivy i mandle. Guláš dusíme asi 75 minut. Hotový pokrm zalijeme vínem a prohřejeme.
Fotky receptu Provensálský krůtí guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!